Twee op de drie ondernemers checkt tijdens de vakantie zijn of haar mail. Dat betekent dat ruim 30% van mening is dat de business best een paar dagen – of langer – kan wachten op een reactie. En dat in een tijd dat uitsluitend (meer) klanten en omzet ons door de crisis kunnen helpen. Dat vind ik alarmerend en zorgelijk tegelijk, vooral omdat de inspanning uitermate gering is: je neemt je mobiel mee naar het zwembad en neemt deze gewoon op. Waarom doet een op de drie het dan niet?  Het heeft te maken met “ons” recht op rust en ontspanning. Wij mogen zes tot acht weken per jaar niet gestoord worden door mail, telefoon, sms, etc. Dat is een verworvenheid, te vergelijken met het recht op pensioen. Maar identiek aan deze oudedagvoorziening is ook de “zomerrust” een gedateerd fenomeen, achterhaald door de economische realiteit. Dan is er nog het ‘zachte’ argument: vakantierust onthaast en zorgt ervoor dat we geestelijk weer helemaal fris worden. Is dat zo? Kent u iemand die na de vakantie betere ideeën had of harder werkte dan voor de zomerse uittocht? Ik niet. Ik ontmoet vooral mensen die meteen plannen maken voor de volgende reis of juist balen dat ze terug zijn…terug in het saaie, voorspelbare en weinig productieve ritme. Niet bereikbaar zijn voor de mensen met wie je samenwerkt – of nog erger: van wie je afhankelijk bent – maakt mij juist onrustig. Ik kan het weten, jarenlang ben ik bewust zonder mobiel en laptop op vakantie geweest. Maar tijdens die weken brak het zweet mij regelmatig uit als ik dacht aan al die mailtjes van klanten die ik mogelijk zou mislopen. Dus reed is dan speciaal naar dorpjes met een internetcafé. Waanzin! Deze zomer heb ik gewoon de telefoon mee- en opgenomen en nu ben ik drie concrete opdrachten rijker. Een heerlijke start, zo kort na de vakantie.