Een originele vacaturetekst, alsjeblieft!

Het doel van een vacaturetekst is helder: je wilt dat geschikte kandidaten zich herkennen in het profiel en zich meteen bij je melden. Maar dan moet zo’n tekst wel opvallen. En dat doe je niet door dezelfde woorden, zinnen en clichématige termen te hanteren die je concurrent ook doet. Een originele vacaturetekst, alsjeblieft!

“Wij zoeken een stressbestendige teamplayer die proactief er 24/7 voor onze klanten is. Wij bieden een marktconform salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.” Krijgt u meteen zin om te solliciteren? Ik niet. De meeste vacatureteksten staan vaak bol van de clichés en tonen een opmerkelijke gelijkenis met elkaar. Iedereen schijnt tegenwoordig op zoek te zijn naar “een dynamische, enthousiaste en flexibele medewerker, naar een echte verbinder die innovatief denkt en bruggen bouwt”. Het klinkt allemaal aardig, maar er staat eigenlijk niets. Waarom schrijven we niet op wat we bedoelen? En probeer alsjeblieft een beetje origineel te zijn. Voorbeelden? Nou twee dan:

  • Jij krijgt bij ons de kans om een fiets te ontwerpen. Niet zomaar een, want ben jij niet van. Jij gaat voor bijzonder, voor opvallend, voor trendsetter. Zo ben jij nu eenmaal. (designbureau)
  • Dankzij jou voelen duizenden mensen zich straks veilig (politieman)

Wilt u meer voorbeelden? Of wilt u dat ik uw vacatureteksten voor u ga schrijven? 06 14546166 of info@martrienstra.nl