Jaarlijks schrijven medewerkers van corporaties zo’n honderdduizend e-mails naar huurders. Het gros daarvan wordt niet gelezen, blijkt nu. Wat een verspilling van tijd en energie! Kan dit anders??

Ja, als corporaties op een andere manier leren schrijven: korter, makkelijker en meer vanuit de huurder. “Stop dus met zenden, denk na en schrijf over het voordeel van je huurder!” Onder dit motto organiseer ik sinds enkele jaren schrijftrainingen voor medewerkers van corporaties. Daarin leer ik hen te schrijven zoals huurders het willen: to the point, met actieve zinnen en … met normale woorden.

Saai zo’n schrijftraining? Nee, bij mij niet! Omdat ik mij realiseer dat je voor deze manier van schrijven even ‘de knop moet omzetten’, zoek ik het in herkenbare voorbeelden waar we allemaal om moeten lachen (en huilen). Humor is sowieso mijn manier om mensen erbij te betrekken en in beweging te krijgen. “Ik had een lange dag verwacht, maar we hebben zoveel gelachen, de tijd vloog voorbij”.

Werkt mijn aanpak? Absoluut. Vraag maar aan corporaties als Jutphaas Wonen, Woonwaard, De Veste, Openbaar Belang, Kennemer Wonen, Heteren en Intermaris. Zij – maar vooral hun huurders – plukken nu de vruchten van deze schrijftrainingen.

Wilt u ook voor de zomer leesbare mails schrijven? Bel 06 14546166 …. of mail mij (info@79.137.103.17)