Over Mart

Voor mij draait het leven vooral om doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Meestal gaan die twee samen, bij mij in ieder geval wel. Ik haal mijn plezier uit inspirerende gesprekken en spontane ontmoetingen, maar ook uit openhartige interviews, levendige bijeenkomsten en theatrale settings.

Daarbij is een reguliere baan met terugkerende werkzaamheden en courante werktijden niet ‘mijn ding’. Dat wist ik al toen ik als freelance journalist op 24-jarige leeftijd mijn eerste artikel schreef. Ik wilde deze vaardigheid zelf ontdekken en zelf erachter komen hoe je hun artikel moest schrijven. Na veel vallen en opstaan is mij dit gelukt en heb ik geweldige opdrachtgevers gehad, zoals HP/de Tijd, VI en MAN.

Op mijn 35e maakte ik de switch naar het bedrijfsleven en hielp ik ondernemers aan lezersgerichte teksten. Weer vijf jaar later begon ik tevens trainingen te geven. Aanvankelijk uitsluitend over schrijven, later ook over presenteren en over gesprekstechnieken. Mijn ervaring als (hobby)acteur helpt mij hierbij en zorgt voor trainingen die ‘anders zijn dan anders’, ten minste, dat hoor ik altijd.

Als communicator, weet ik dat het om schrijven, praten, maar ook om lezen en luisteren gaat. En als ik dat even vergeet, herinnert mijn gezin mij daaraan. Alleen daarom al heb ik jullie lief; Hannie, Bram, Jeroen en Isa!